Показы: 23444
  • 326
  • 14
1 200KGS
Позвонить

Удобрение Гумин

Вертера ГУМИН ЭКО СЕМИРТКИЧИ сатылат.
Момо-жемиштерге: алма, орук, шабдалы, алча, гилас, ...
Дан осумдукторуно; буудай, жугору, арпа, фасоль...
Жашылчаларга; помидор, бадырын, капуста, картошка, сабиз, кок чопторго,..
Жер жемиштерге; малина, кулпунай, булдуркон, карагат....,
Гулдорго колдонсо болот.

Вертера ГУМИНДЕГИ 7 элементтин осумдукторго болгон таасири:
1. (Сu) Жез- Фотосинтездин журушун жана дем алуусун жонго салат. Суука жана кургакчылыка туруктуулугун жогорулатып, осумдукту илдеттен коргойт.
Жездин: жетишсиздигинен осумдуктун чандашуусу начарлайт.

2.( Zn) Цинк : Белок , С витаминди камсыздап тамырдын осуусун тездетет. Нымдуулукту сактап, суукка, ыссыка туруктуулугун жогорулатат.
Цинк жетишсиз болсо, уруктун пайда болушу начарлайт.
Мисалы: гулдойт, гулу тушуп калат, момо алат бышууга жетпей тушуп калат.
Цинк жетиштуу болсо гулдогон гулу узак, момосу бышмайынча жерге тушпойт.

3. ( Mn) Марганец:
Фотосинтездин журушун кабылдайт.
Фотосинтездин кызматы: Кун энергиясынын натыйжасында, жалбырактар атмосферадагы комур кычкыл газын синирип, кычкылтекти болуп чыгаруу менен Органикалык заттар ( белок, крахмал,май, углеводдор) пайда болот.
Марганец жетишсиз болгондо осумдуктун зат алмашуусу начарлайт.
Марганец : кант, кызылча, жугору, картошка жана башка дан осумдукторуно таасири чон.

4. (Мо) Молибден: Белоктун синтезделишин жонго салат нитраттын коп топтолушуна богот коёт. Хлорафилдин (жалбырака жашыл тус беруучу данча) топтолушун ылдамдатат.
Малибден жетишсиз болсо осумдук ар кандай ооруга чалдыгат.

5. ( Co) Кобальт : Азоттун жонго салышын ылдамдатат. Витамин 12 пайда болушун жондойт. Жалбырагын жонго салат, Гумин кислотасын жана белоктун синтездешине катышат. Кун ыссыкта кобальт нымдуулукту сактайт.

6. ( Fe) Темир: Жалбырактын синтезделишинде негизги рольду ойнойт.
Абадагы азотту синируудо, нитратты аммиакка чейин калыбына келтируудо, угевод, белоктун ажыроосунда, осумдуктун сабагынын осуусун да тездетет. Темирдин жетишсиздигинен жалбырактар саргайып куурап калат.

7. ( В) Бор: Осумдукто бор жетиштуу болгондо азотту, фосфорду, калийди жакшы оздоштурот.
Фотосинтездин журушун ылдамдатат.
Тамырлуу пияз туптуу осумдуктордун (кызылча, пияз, сабиз,чеснок) осуусун жогорулатат.
Бор жетишсиз болгондо тушумдуулугун начарлатып чирип кетет.